home   |   over ons   |   Gelaatsmassage   |   Hot Stone Massage   |   behandelingen / massages   |   reglementen   |   contactgegevens

Hot stone massage

Een echte aanrader voor iemand die het gauw koud heeft!!

De hotstone massage is een heerlijke lichaamsbehandeling die een ontspanningsmassage combineert met een hotstone behandeling.

 Voordelen van Hotstone massage:

Doordat de warmte van de stenen in het lichaam trekt, ontspannen de spieren zich meer en dringt de massage dieper in op het lichaam.

Wat is nu een hotstone massage:

1. we leggen je onder een zijde dunne doek, voor de veiligheid en vertrouwen.

2. dan leggen we de stenen die goed van temperatuur zijn op de rug, daaroverheen leggen we een handdoek die ervoor zorgt dat de stenen niet te snel afkoelen

3. het onderlichaam wordt ingesmeerd met heerlijke olie van volatile

4. met de kleinere basaltstenen  masseren we de onderbenen.

5. daarna is de rug aan de beurt en worden de warme stenen op de benen gelegd en word de rug ingesmeerd, en ook die word met de stenen gemasseerd.

Belangrijke informatie:  Een Hot stone massage is een populaire massagevorm die door steeds meer masseursen in steeds meer massagepraktijken wordt aangeboden. Het is wel belangrijk om te weten wanneer een Hot stone massage wel kan worden gegeven en wanneer niet, want ook voor een Hot stone massage bestaan een aantal contra-indicaties. Wij raden je dan ook aan om bij elke nieuwe klant een anamnese uit te voeren.

Hot stone massage
Een Hot stone massage is een zeer specifieke massagevorm, die zich kenmerkt door het gebruik van warme stenen. De stenen worden op het lichaam gelegd en ze worden tevens gebruikt om mee te masseren. Het lichaam wordt aangenaam warm en de doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Een ander effect van de Hot stone massage is dat de spieren en de huid versoepelen. Deze massage is ideaal voor mensen met rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spierpijn en aandoeningen aan de luchtwegen. Ook is het een goede manier om stress te verlichten. Maar er zijn ook omstandigheden waaronder deze massagevorm niet mag worden toegepast.

Contra-indicaties Hot stone massage
Een contra-indicatie is een reden om een behandelmethode niet uit te voeren. We kunnen een onderscheid maken tussen relatieve en absolute contra-indicaties. Een relatieve contra-indicatie betekent dat er in sommige gevallen wel mag worden gemasseerd, maar dat bijvoorbeeld bepaalde plekken op het lichaam moeten worden vermeden en/of in samenspraak met een arts. Een absolute contra-indicatie betekent dat er absoluut niet mag worden gemasseerd.

Relatieve contra-indicaties Hot stone massage

Blauwe plekken en kneuzingen
Op de blauwe plekken en kneuzingen mag niet worden gemasseerd, ook mogen er geen warme stenen op deze plekken worden gelegd.

Spataderen
De plekken met spataderen niet masseren of bedekken met warme stenen.

Reuma
In de meeste gevallen is reuma een contra-indicatie voor Hot stone massage, maar bij bepaalde vormen van reuma is massage wel mogelijk, bijvoorbeeld als er geen sprake is van actieve ontstekingen. Overleg dit met een medisch deskundige.

Zwangerschap
Wat je mag masseren en in welke fase van de zwangerschap loopt erg uiteen. Indien een Hot stone massage tijdens de zwangerschap echt gewenst is, moet dit steeds gebeuren in samenspraak met een arts.

Absolute contra-indicaties Hot stone massage

Diabetes 
Door de massage en de warme stenen kunnen er bij een gevoelige huid lichte brandwondjes en blauwe plekken ontstaan die bij iemand met diabetes moeilijker zullen genezen.

Huidontstekingen 
Omdat er bij huidontstekingen vanzelf al warmte vrijkomt, zal een Hot stone massage de ontsteking alleen maar verergeren. Dus geen Hot stone massage totdat de huidontsteking helemaal is verdwenen.

Hoge bloeddruk
Vanwege de warmte die vrijkomt bij een hot stone massage zal de bloeddruk stijgen. Als iemand al last heeft van een te hoge bloeddruk is deze massage daarom niet geschikt.

Burn-out of extreme vermoeidheid 
Hoewel een Hot stone massage een uitstekende behandeling is om stress te verminderen is het een absolute contra-indicatie bij een burn-out en extreme vermoeidheid. Vanwege de diepe inwerking is het effect van de massage soms nog dagenlang te voelen. Mensen met burn-out of die extreem vermoeid zijn, zullen zich hierdoor nog vermoeider gaan voelen.

 

 • ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling
 • (besmettelijke) huidziekten
 • bij ernstige vormen van vaatziekten
 • trombose
 • kanker
 • bij gebruik van antidepressivum
 • tijdens het volgen van een antibioticakuur
 • het gebruik van ontstekingsremmers
 • medicatie die de rijvaardigheid kan beïnvloeden (gele sticker)
 • open wonden 
 • brandwonden en zonnebrand 
 • te warme buitentemperatuur (hittegolf)

6. Indien je hartklachten hebt en je twijfelt of je een hotstone massage mag ondergaan vraag je arts om advies. Door de stenen gaan je vaten open staan en daalt je bloeddruk. Vandaar eerst informeren aan je arts of je een hotstone massage mag kan ondergaan. 

tarief hotstone massage:

 

60 minuten   gehele achterkant lichaam  65,-

90 minuten    gehele achterzijde en voorzijde lichaam   95,-